Rikke Hostrup

OM MIG

I en hektisk hverdag kan både børn og voksne have brug for et break – en POETISK PAUSE – hvor de får mulighed for at fordybe sig og bruge deres fantasi.

Det får man mulighed for i mit værksted, hvor jeg selv til dagligt arbejder med min kunst.

Jeg hedder Rikke Hostrup og er uddannet fra Kunstakademiet i Firenze i 2003.
Jeg startede som maler, men hen ad vejen blev mit fokus at arbejde rummeligt med kunst. I disse år arbejder jeg primært med keramik og skulptur. 
Jeg har undervist børn og voksne i kunst i en del år. Blandt andet som billedskolelærer på Louisiana Museum og ved Københavns Ungdomsskole. I 2018 startede jeg billedskolehold op i mit eget regi. 

Min tilgang til undervisning er at det skal være sjovt og eksperimenterende. Der er ingen rigtig måde at lave kunst på, men der er grundteknikker, som kan hjælpe en til at udtrykke sig.

Mine egne værker kan ses her: www.rikkehostrup.com

OM VÆRKSTEDET

Værkstedet er beliggende i Puggaardsgade, tæt på Glyptoteket. Jeg råder over et stort lokale, hvor der er mulighed for at arbejde med alle tænkelige former for kreativ udfoldelse. Ud medier som tegning, maleri og collage, er der mulighed for at arbejde med keramik, skulptur, foto, syning, etc.
Der er naturligvis toiletfaciliteter med pusleplads, samt et the-køkken.

Værkstedet er et del af et større arbejdsfællesskab, og i de tilstødende lokaler arbejder der en kostumedesigner og en illustrator.

Man skal ned af en kældertrappe for at komme ind i værkstedet. Det er derfor desværre ikke tilgængeligt for folk i kørestol.

Se flere fotos af hverdagen i værkstedet i galleriet.

OM UNDERVISNINGEN

Jeg underviser ud fra en blanding af teori og praksis. Al undervisning er dialogbaseret og varierer mellem elevsamtaler, små øvelser og længerevarende kreative øvelser. Ved at samtale med eleverne om kunstværker, udfordres elevernes vante tankegange og deres nysgerrighed, kreativitet og evne til at undres vækkes.

På den måde sætter undervisningen også eleven i stand til at stille spørgsmål til sine omgivelser gennem kunst.